Äntligen svängde det!

Vi är fortfarande i Vasa, men igår var äntligen dagen då det svängde och Abbe började må bättre. Det gick så snabbt så vi hängde knappt med och jag kunde inte och vågade inte tro att det var sant. Saturationen orkade hållas över 90 hela dagen och han började äntligen kännas som sig själv igen. Så skönt, jag hade verkligen saknat min pigga och glada Abbe! Han orkade vara uppe och leka och busa trots att han satt fast i diverse maskiner. Till natten sänkte de syreprocenten i hans optiflow-grimma till 21 %, vilket är vad som finns i luften. Han klarade sig fint och under natten sänktes även flödet i grimman och eftersom han klarade det så bra så testade de ta bort den helt imorse. Och även det klarade han! Han är minsann en kämpe vår lilla kille. Så skönt att få röra sig fritt idag tyckte han, trots att vi bara har ett litet rum till förfogande eftersom vi fortfarande är isolerade.

img_1448

Läkarna tror att han har fått en virusinfektion som har utlöst astma hos honom, och eftersom hans lungor fortfarande inte är helt ok så drabbades han så hårt. Lättnaden är så stor att det inte är något med hans hjärta, trots att det såklart är tråkigt ifall han behöver dras med astma nu under några år. Men det har också Simon haft som liten och det växte bort när han blev äldre. Tills vi åker hem ska vi köpa en babyhaler så vi kan ge honom ventolin fyra gånger/dygn i fyra dagar, samt kortison morgon och kväll i åtminstone tre månader. Och så fort han blir sjuk ska vi påbörja och ge ventolin direkt. Felet nu var väl också att han inte fick rätt behandling tillräckligt snabbt.

img_1487

Idag har han varit uppe och lekt hela dagen med bara ca en timmes sovpaus mitt på dagen. Gissa om väggarna kom emot på kvällen när vi varvat alla böcker och leksaker och youtubevideor x antal gånger. Nu längtar vi verkligen hem! Och att få sova alla tillsammans. Första natten här sov jag hos Abbe, medan Simon sov igårnatt och även inatt. Simons bror och hans fru bor nära sjukhuset, så den som inte sovit på sjukhuset har fått sova där.

Det var en sån underbar lättnad då krampen i bröstet släppte igår när Abbe äntligen blev bättre. Jag är så glad för sjukvården här på Vasa Centralsjukhus, den är verkligen toppen! Vi skulle ha fått flytta till Malmska idag, men nej, vi ville stanna här. Det känns så tryggt och bra att vara här och den känslan har jag inte på Malmska tyvärr.

img_1479Dags att åka hem tycker Abbe.

Nu hoppas vi att vi får komma hem till helgen och att det inte blir fler oväntade sjukhusbesök på ett tag. Jag vill aldrig mer uppleva den rädslan jag kände när Abbe plötsligt blev sådär sjuk och vi inte visste varför. Tack för alla era kommentaterar och tack alla ni som tänkt på oss och bett för oss. Abbe är ett enda stort bönesvar för oss ❤

Annonser

2 reaktioner på ”Äntligen svängde det!

  1. härlit att höra att han blivi bättre…. Vår Leya har ju också vari jättedåli hela hösten och vintern och fick nu diagnosen astma … pga att hon inte blivit behandlad som hon borde … får bara hoppas de växer bort.. fortsätt kämpa 😊 kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s