Gnällig Abbe och kaffebesök

Idag kom Carro och Gry hit på en spontankaffe på eftermiddagen. Med sig hade de morotskaka och cookies från Urban Life & Coffee, jag blir så glad när kaffegäster tar med sig nå gott för hos oss finns sällan något hehe. Det var en mysig eftermiddag, trots att Abbe dock hade vaknat på sin sämsta sida från vilan och gnällde mest hela tiden. Han som faktiskt nästan alltid är glad nu för tiden, jag kände inte alls igen honom :((

Det fortsatte hela kvällen och han vägrade också dricka mjölk (ersättning).. Han har inte velat ha det sedan imorse, bara knipit igen munnen och svängt bort huvudet. Jag förstår inget, han har aldrig gjort så tidigare. Men det verkar som att tänderna bråkar, för han biter så hårt i allt han sätter i munnen och gråter samtidigt.. Han har ätit lite sämre också, men åt i alla fall mycket gröt innan han somnade. Hoppas i alla fall att hans dåliga humör beror på att han sov så dåligt inatt, så han inte håller på bli sjuk eller något.

image

Vi ger fortfarande ersättning tre gånger per dag, morgon, eftermiddag och kväll. Han brukar äta cirka 450-500 ml totalt på en dag. Enligt rådgivningen, när vi var dit på läkarbesök i augusti, borde han fortfarande dricka minst 600 ml (ersättning) i dygnet? Men det finns inte en chans att vi skulle få i honom det?! Då äter han ju ingen mat istället. Nu äter han gröt på morgon, ibland lite mellis, lunch, mellanmål, middag och kvällsgröt. Som tur är så ska vi till rdg imorgon (dock inte till Mabbe som vi brukar vara till tyvärr), så ska fråga då ifall han verkligen behöver mera ersättning. Och vad vi ska göra ifall han fortsätter vägra dricka det :o

image

Blir så nojig så fort det är något litet som avviker från det normala, så känner mig helt deppad nu. Abbe ville inte alls somna ikväll heller (som vanligt), så fick natta honom i vagnen (som vanligt). Lägger jag honom i vår säng (där han fortfarande sover mellan oss på natten), så kryper han bara iväg och vägrar ligga stilla. Håller jag honom i famnen vänder och vrider han sig bara ur den och sätter jag honom i spjälsängen ställer han sig upp och står så tills han börjar gråta. Det känns lite hopplöst faktiskt, men jag försöker tänka att det bara är en fas och att det skulle kunna vara värre.

Nu ska jag kolla på Dicte som äntligen börjar igen!

Annonser

9 reaktioner på ”Gnällig Abbe och kaffebesök

 1. Det är säkert tänderna som krånglar om han dessutom ätit sämre (kan ju förstås ha någon förkylning på gång också). Precis så har det varit för oss när det varit tänder på gång, vägrat dricka mjölk/ersättning och ätit dåligt, gröt är det som gått bäst under de perioderna och de dagar hon krånglat med gröten också har man vetat att varit extra besvärliga.
  Vi (eller mest jag) bekymrade oss också för det där med mängden ersättning, höll koll på hur mycket hon drack och oroade oss när vi inte fick i henne tillräckligt… Nu borde hon också dricka ca 5 dl mjölk om dagen men dream on att hon skulle få i sig så mycket! Hon får mjölk till maten 4 ggr om dagen, men det är inga stora mängder hon dricker då och hon har börjat dricka allt mindre innan hon ska sova på dagen också, mot en hel flaska tidigare. Men jag tror inte man behöver stirra sig blind på mängderna, man får väl ta dem mer som riktlinjer och rekommendationer och alla barn är ju individer. Man kan ju inte tvinga i dem mer än de vill ha heller. Så länge de nu inte får i sig katastrofalt lite borde det väl vara lugnt.

  1. Ja jag tror det är tänderna :( Men han är faktiskt lite förkyld också. Men man blir ju såklaet orolig.. Speciellt när han utan oroblem har ätit allt tidigare och nu plötsligt äter han sämre. Men ersättning har han i alla fall börjat äta nu igen så det är ju bra! :) Och vi vet ju att han växer och mår bra, så det är ju huvudsaken.

 2. Elsie började också dricka mycket mindre mjölk när hon började äta mat! Hon gick från att dricka 800-900 ml till kanske 400-500 ml om dagen och så har de fortsatt länge nu. Men Mabbe tyckte nog åt oss att de e så individuellt, att bara dom kissar och bajsar så får dom i sig tillräckligt! :)

 3. Du ska inte ta nån stress över mjölkmängden. Alla barn är olika, huvudsaken är att de verkar nöjda överlag. Barn äter och dricker olika mängder, så gör ju även vuxna! Det är säkert tänderna som bråkar. Mina barn har sovit sämre under den tiden också. Det vänder nog snart! 👍

 4. Oss tjatar de också på, men då med matmängden istället… Det låter på rådistantten som om aaaallla andra barn äter så himla mycket men vår skrutt måste vi ge mer mat, som om man som förälder inte skulle ha försökt ALLT. Försöker ta råden med ro, men inte är det kul när någon antyder att man matar barnet för lite :(

  1. Äsch, vad tråkigt. Och ja precis, man försöker ju nog med allt för att de ska äta. Hoppas det bara är en ‘fas’ som allt annat och att de börjar äta bra igen :)

 5. Oj nej vad jobbigt, Jessica! Har nog många gånger varit rädd att de ska knorra på oss på rådgivningen också för att dottern inte gått upp så mycket i vikt och krånglat mycket med maten. Men man kan ju inte tvinga dem att äta heller! Och precis som du skrev har man ju nog som förälder försökt allt för att barnet ska äta. Det låter ju som om alla andras barn äter så himla mycket och vräker i sig varje gång de får mat. Men nu är det bara så att vi råkat få en tjej som inte äter några enorma portioner och det är ju inte som om vi medvetet skulle ge henne för lite mat. Alla barn är ju olika, också vad gäller maten. Så länge barnet ändå växer och mår bra så tror jag inte man behöver stirra sig blind på mängderna, varken med mat eller mjölk. Fast det kan vara svårt att inte ta åt sig när det känns som om man blir kritiserad.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s