Neurologbesök

När Abbe exakt en månad gammal blev flyttad från intensivavdelningen till hjärtavdelningen vid HUCS, så upptäckte sköterskorna att han hade någon form av ryckningar/kramper i armarna och benen när han sov. De undersökte med EEG för att kunna utesluta t.ex. epilepsi eller någon form av hjärnskada på grund av syrebrist, men inget hittades dock. Så neurologen i Helsingfors sa att kramperna troligtvis var abstinensbesvär från medicinerna, eftersom de trappade ner och slutade med bland annat morfin när han blev flyttad till hjärtavdelningen. Jag minns oron vi hade när de diskuterade kramperna, jag hade ju endast fokuserat på hans hjärta och lungor, att de skulle bli bra, i flera veckor och inte tänkt på att han faktiskt hade kunnat få någon form av hjärnskada. Dock blev vi ju såklart lugnade när EEGn inte visade något.

Sedan blev vi flyttade till Vasa och kramperna slutade. Neurologen i Hesa ville ändå att det skulle göras en magnetröntgen av Abbes hjärna i Vasa, vilket gjordes när vi hade varit hemma ett tag. Jag minns att jag faktiskt inte var speciellt orolig för resultatet, utan mera för själva röntgen. Dessutom hade vi ju haft Abbe hemma ett tag och tyckte vi borde ha märkt ifall det var något som inte var som det skulle med honom. Och ja, magnetröntgen visade inget avvikande och vi hoppas på att få lämna detta bakom oss då, men Abbes läkare i Vasa ville nog ändå att det skulle följas upp med ett neurologbesök (antagligen ville hon vara HUCS till lags gissar jag) och idag var det alltså dags för det.

Jag och Simon hade absolut ingen aning om vad som skulle ske under besöket och var nog kanske lite förvånade när neurologen endast frågade massa frågor av oss angående Abbes utveckling, kollade hans reflexer, böjde lite på benen och så var det klart. Han var nöjd och tyckte Abbe utvecklas som han ska, men ville ändå att vi kommer på ett uppföljningsbesök om ett halvår. Främst för att se ifall Abbes tal kommit igång då. Han har ju troligtvis fått en nerv, som styr stämbanden, skadad i samband med operationen och har inte samma ljud och prat som bebisar har i hans ålder. Men det är inte så stort bekymmer tycker vi, det finns ju talterapi och kanske eventuellt något ingrepp som kan göras senare.

Hur som helst så är Abbes läkare, fysioterapeut och neurolog nöjda med honom och vi är tacksamma och glada. Vi fortsätter med fysioterapi en gång i veckan och hjärtultraljud varannan/var tredje månad och hoppas och ber att allt fortsätter såhär bra.

imageimageimageimage

Annonser

2 reaktioner på ”Neurologbesök

  1. Vår grabb hadd e också samma symptomer efter op i hesa å di fundeade på morfin nedtrappnibgen. Det slutade sedan. Vi besökte neurologen i jeppis å allt va bra å så va vi å mätte nervpulserna va de nu heter i jeppis å de va normalt :) så säkert vanligt sånt här efter stora mängder medicin o otrygg miljö. Skönt att allt va bra i Vasa <3

    1. Jo, de sa ju nog i Hesa att det troligtvis är abstinensbesvär, men skönt att de ändå kollar upp, man blir ju så orolig för minsta lilla sak i den situationen. Jaaa känner mig så lättad nu <3

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s