Att ha bokat en resa

Edit: Vi har faktiskt inte frågat Abbes läkare ifall det är ok att vi reser iväg.. Men vi ska göra det på villaavslutning och ifall allt ser bra ut på kontrollerna i höst kan jag inte tro att vi inte skulle ‘få’ åka.

Så vår present till Abbes 1-års dag (mest till oss själva då hehe) är att vi har bokat en resa till Puerto Rico på Gran Canaria den 10 november. Abbe fyller den 8 november och vi känner båda att vi vill fly mörkret och få uppleva alla jobbiga minnen på en ljusare plats. Och så vill vi såklart testa på att resa med Abbe. Både jag och Simon älskar att resa och vi har rest mycket under vår tid tillsammans, så det ska bli så roligt nu att fortsätta göra det med Abbe. Dessutom är mamma och pappa också där, så det är skönt. Tänk att de var där också ifjol, dagen då Abbe föddes. Minns att jag ringde mamma och berättade att Abbe blir flyttad till Uleåborg. Hon och pappa satt tillsammans några andra och skålade för nyblivna mommo och moffa på balkongen där. Skålen utbyttes i gråt och det var så jobbigt att de var så långt borta. Dessutom blev deras flyg hem försenat med 12 timmar och mamma hann knappt hem och packa om väskan, innan hon fick hoppa på tåget till Helsingfors, samma dag som Abbe låg på operationsbordet i sex timmar.

Så nu ska vi vara tillsammans allihopa i år! Dock är det så mycket man ska tänka på när man reser med en liten en.. Kommer svettas ihjäl sen när jag ska packa allt som behövs. Men åtminstone en resevagn borde vi ju skaffa, någon som har tips på en bra? Vill inte ha den billigaste, men inte heller lägga ut så mycket som en Yoyo kostar. Och hur gör man egentligen på transferbussen från flygfältet till hotellet, någon här som har rest med bebis? Har man bebis i famnen (känns ju väldigt otryggt..) eller hyr man en bilstol? Och i taxin? Vi kommer bo på ett stort familjehotell ganska högt uppe i bergen med all inclusive, så vi behöver ju inte åka någonstans, men nog kommer vi säkert ändå vilja det och ni som varit i Puerto Rico vet att det är massor med trappor där.. Inte speciellt barnvagnsvänligt, så taxi är ett måste. Kanske någon av er har bott på SunConnect Servatur Puerto Azul (håhå, vad långt namn..) eller varit till Puerto Rico? Vi brukar alltid välja små mysiga hotell utan barnpool hehe, men den tiden är förbi ett tag nu.

Ska i alla fall bli så roligt att åka dit igen! Vi har varit där två gånger tidigare, i april 2010 då vi var där med kompisar och så i november 2014, då mamma och pappa också var där. Då väntade vi bara på vår IVF-behandling, som skulle bli i februari 2015. Tänk att det var just Abbe vi väntade på ❤️

Annonser

15 reaktioner på ”Att ha bokat en resa

 1. Vad härligt att ha en resa bokad att se framemot! Kommer säkert att gå bra! Skönt också att ni kan och får resa med Abbe, det gör ju vardagen liite mera ”vanlig”. ☺

  1. Jaaa :) Men vi har egentligen inte frågat Johanna eller Olle om vi får resa :o Måste fråga då vi ska dit på kontroll.. Men jag kan inte tro att vi inte skulle få ifall allt ser bra ut. Nåja, vi räknar med att vi får avboka resan och då får pengarna tillbaka med läkarintyg sedan ifall vi av nån anledning inte kan åka. Men vi hoppas såklart på att vi kommer iväg! :)

 2. Vi köpte ett billigt begagnad babyskydd att ta med på resan, packade det med resevagnen :) joie är en bra resevagn, billig, fullt liggläge och man kan ha barnet så de sitter så de ser en.. :)

 3. Vad härligt med en resa att se fram emot! Kommer säkert att gå hur bra som helst! Visst är det mycket att tänka på och packa när man reser med barn, men det går bra det med och det mesta brukar ordna sig, gäller bara att ha räty inställning! ☺ Läste på en annan blogg att när man beställer taxi kan man säga till att man ska ha bilbarnstol, men de har ju inte samma regler och lagar som här hemma angående sånt. Vi köpte en resevagn (ABC Treviso) från Hobby Hall när det var rea på en massa så vi fick den för nästan halva priset, och den har vi hunnit använda massor + att vi hade den med när vi var till Öland förra månaden, har varit nöjda med den.

 4. Olle kommer no bara rycka på axlarna å såg ”why not” ;) han tar ingen onödi stress utan tycker man ska leva fullt ut :) ni får säkert åka men säkrast att ta läkarmappen med? Så vet di va han har/haft! Annars finns de ju ordnade resor där en kardiolog följer med :) lycka till på kontrollen <3

 5. Hej, föreslår att ni tar med ett intyg från hesa där di skriver ner allt om Abbes medicinska. Så har ni att visa upp om ni av någon orsak behöver uppsöka läkare. Jag tror och hoppas att ni får grönt ljus att åka iväg.

 6. Va roligt med en resa!
  Vi var just å reste med Adde(6mån)till Malta. Och det gick bra fast jag var ju förstås ganska nervös innan. Vi bokade taxi från flyget till hotellet på förhand via Finnair och bad om barnbilstol. Fanns också buss men eftersom vi hade en del baggage med oss tyckte vi det var enklare att ta taxi. Och då vi körde taxi i landet ringde vi alltid på förhand så tog de med en bilstol åt oss + att vi alltid gjorde klart för dem att de skulle köra försiktigt(de var ganska tunga på gasfoten i Malta).
  Om Abbe trivs i bärsäle eller sjal rekommederas det varmt att ta med, behändigt på flygplatsen (väl på plats kan det vara ganska svettigt att va i den).
  Det kommer nog gå bra, Lycka till :)

  1. Tack för din kommentar! :) Abbe trivs tyvärr inte alls i bärsjal/sele.. Eller kanske vi borde testa igen, det är ett tag sedan vi testade sist. Det skulle verkligen vara smidigt att kunna använda det! Tack! :)

 7. Va skönt med resa i novembermörkret! Vi reste till puerto rico med vår Jason när han var ca 9 månader. Vi hade en resevagn som vi köpte begangnad via fb för 30 €. Funkade hur bra som helst, och vi har använt den massor efteråt också. Vet inte märke, brukar inte bry mig så mycket om sånt! ;) I transferbussen satt han faktiskt i famnen, tänkte innan att det skulle kännas otryggt, men väl där och då gjorde det inte det. Och man kan hyra bil och då får man hyra bilstol/babyskydd också. Det gjorde aldrig vi dock. Vi bodde på Balito Beach, så vi hade ungefär 5 min bilväg till puerto rico stranden, och det var inte så gåvänlig väg, så då tog vi faktiskt taxi utan bilstol. Det kändes så kämpigt att böka med att hitta taxi med bilstol när det var så kort väg, man hade en massa grejer och ev en trött bebis och ville bara slippa iväg så snabbt som möjligt. Vi spände fast oss med det vanliga bilbältet. Lycka till och njut av resan. Ett praktiskt tips! Köp eller ta med handtvättmedel istället för att släpa mängder med kläder! ;)
  Ha en fin resa!

  1. Tack för din kommentar! Jag tänkte nog om det inte är NÅGON som har sin bebis i famnen när de reser hehe.. Har ju aldrig tänkt på det när vi rest bara jag och Simon innan, var föräldrar har sina bebisar :D För det var nog min första tanke, att vi har honom i famnen. Först sedan kom jag att tänka på att det kanske inte är så säkert.. Men jag tror nog vi kommer köra taxi utan bilstol, men vi ska se ifall vi får bokat taxi/bil med bilstol från och till flygplatsen. Tack! :)

 8. […] packa det sista för att snart köra iväg till Vasa, sätta oss på planet och flyga iväg för en veckas semester i solen. Där skulle Abbes mommo och moffa vänta på oss. Som vi hade längtat efter detta! Men livet […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s