Bilbarnstol

Vi har i några veckors tid googlat på bilbarnstolar. Vi har ett Maxi-Cosi Cabriofix babyskydd som har varit jättebra, men nu börjar det alltså vara dags för en bilbarnstol. Abbe är ju ändå över åtta månader.

Vi är typ helt säkra på att det blir en BeSafe Izi Plus, eftersom den verkar bäst helt enkelt. Dock är jag osäker på ifall den ryms in i vår bmw..? Vi har en 3-seriens kombi. Jag sitter dock alltid i baksätet med honom, så det behöver inte vara supermycket plats i framsätet. Är det någon här som möjligtvis har en BeSafe stol, eller vet var de säljs här i närheten så vi kunde pröva en i vår bil? Känns inte så roligt att beställa efter en och så ryms den inte in i bilen..

Ifall ni orkar så får ni jättegärna kommentera när ni böt från babyskydd till bilstol och vilken stol ni har, speciellt ifall ni har en lite mindre bil hehe :) Är så tacksam för alla tips och råd.

image

Bild härifrån.

Tillagt i efterhand: Vi kommer såklart köpa en bakåtvänd stol (har inte ens tittat på de som går att ha åt båda hållen), något annat är inte ett alternativ för oss.

Annonser

5 reaktioner på ”Bilbarnstol

  1. Jag tror vi bytte då sonen var kring 9 månader. Det blev en britax hi-way 2. Vi skaffade den främst för att den passade i vår dåvarande lilla vw polo och så är den plus godkänd. Är helt okej nöjd med den men remmen mellan benen dras lätt ut och blir för lång då man spänner bältet och det är lite störande. Men annars är det en bra liten bilstol.

  2. Besafe borde de sälja i Kokkola vid Baby-city. Där e de hjälpsamma och åtminstone då vi köpte stol där för nåt år sen fick vi prova olika i vår bil. Vi köpte då en Graco Cosmic Comfort S. Vi har varit nöjda med den. Den tar mycket rum i bilen men barnet har också bra plats att växa. Gossen satt utan problem bakåtvänt till 4 år och storleksmässigt skulle han ha kunnat sitta längre. Framåtvänt är den inte bra eftersom den är alldeles för tung och bältet hålls dåligt på plats vid barnets axel.
    Har också haft en Britax Highway. Bra stol och tar betydligt mindre plats men vårt barn satt inte lika bekvämt i den.
    Jag tror att Besafe är ett bra val bara den ryms in i bilen. Skulle de inte ha varit för priset tror jag det skulle ha blivit en sådan hos oss också. Lycka till i bilstolsdjungeln!

  3. Man ska aldrig använda en stol som går åt båda hållen framåtvänd fastän den är godkänd så. Den är alldeles för tung och mannska absolut inte använda stolens bälte framåtvänd. I en krock så kläms barnet mellan stolen och bältet och det tunga huvudet fortsätter framåt. En stol som går att svänga ska endast användas bakåtvänd. När stolen är urvuxen bakåtvänd är den det även framåtvänd så man har inte längre användingstid. En stol så går att vända så har gjort vissa kompromisser så jag skulle välja en helt renodlad bakåtvänd. Om man tänker i märket britax så har man lite plats i bilen rekommenderar jag hi-way och har man mera så max-way. Besafe har också bra stolar :) lycka till:)

  4. Vi bytte till bilbarnstol från 9 kg, den är från 9 kg och det blev en Maxi-Cosi 2WayPearl för vår del och den har vi varit nöjda med hittills. Då vi bytte hade babyskyddet fortfarande gått enligt kilona eftersom det gick upp till 13 kg, men i vårt fall växte hon ur det på längden så då blev det dags att byta. Vi köpte bilstolen från Babystyle i Vasa och där fick vi prova i bilen först vilket var jättebra, eftersom vi sett på nätet att alla modeller av Maxi-Cosi inte passade i vår bil (finns annars guider och listor på nätet där man kan kolla vilka modeller och märken som passar i olika bilar). Babycity är annars superbra, vårt babyskydd var därifrån plus att vi köpt en del andra tillbehör därifrån, och vi har alltid fått jättebra betjäning där.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s