Alla måsten som lämnar ogjorda

Gräsmattan borde rensas från förra veckans storm, huset borde dammsugas och städas, blommorna vattnas, jag borde motioneras, utemöblerna borde tvättas och gräset klippas. Men vad gör jag? Jo, sitter i solstolen med nyaste mama-tidningen. Och jag tänker inte ha dåligt samvete. Med lite tur sover Abbe en timme, men troligtvis bara en halvtimme. Och det är min tid att göra det jag vill, inte det jag borde.

Det är så konstigt dock, för när Simon är hemma, då är jag så mycket mera produktiv och får gjort massa (nå, en del i alla fall) saker. Men när han är borta i jobb gör jag typ inget när Abbe sover. Då är jag världens lataste och bara ligger på soffan eller ute i solen och läser bloggar och tidningar.

imageBästa stunden på dagen. Eller nej, bästa stunden är klockan 8 ikväll när Abbe somnat för natten och jag har flera timmar på mig att göra ännu mera av det jag vill hehe.

Annonser

10 reaktioner på ”Alla måsten som lämnar ogjorda

  1. Så där brukar jag också göra! Är väldigt aktiv då R är hemma men sen om Moa sku råka somna på dagen och när hon sov som yngre så gjorde jag alltid det jag ville göra just då, typ att läsa eller sola. Man måste unna sig lite egentid också, annars kör man slut sig.

    1. Jaa de e ju så skönt! Förr när Abbe sov flera timmar i sträck så hann jag göra mera, men nu när han sover så korta stunder så vill jag bara sitta ner och andas hehe.

  2. Haha ojoj jag känner igen mig. När Robert är i jobb 24 h så skiter jag i disken, hänger int upp tvätten o bara låter de se ut som ett bombnedslag här heheh ;)

  3. hehe, sådär är de att ha barn. Man får helt enkelt bara släppa kraven om ett perfekt hem o.s.v för man orkar int :D Här är de nästan bombnedslag jämt. Men mamma brukar säg att njut släng de syns att nån bor här för sen saknar man nog lite de då alla flyttar hemifrån och det inte alls är samma liv och rörelse som när man har småbarn :)

  4. Exakt så gör jag också! Yr på och fixar allt möjligt när Kalle är hemma, men på dagarna när han inte är hemma parkerar jag mig oftast i soffan framför något inbandat program och vilar istället för att städa och slita mig halvt fördärvad. För det är ju MIN tid, min enda chans att vila och ta det lugnt. Brukar sträcka mig till att plocka upp leksakerna som typ brukar ha invaderat halva köket och ev hänga ut tvätten om vädret är bra, men annars får resten vara. Och råkar hon vakna precis när jag är klar och jag inte ens hunnit sätta mig ner blir jag sur för att jag gjorde det där istället för att sätta mig ner direkt. Kalle brukar ibland tjata om att jag borde fixa disken, gå ut och rensa ogräs osv på dagen och inte spara allt till kvällen, men han förstår inte att jag också behöver vila lite och att det inte är så lätt att få något gjort när man har ett litet yrväder som far på!

    1. Känner igen det där med att bli sur ifall man bara hinner sätta sig ner hehe, för så är det ju oftast! Köket är ett ställe där jag nog alltid städar undan, så får de ligga lite leksaker här o där.. O bädda sängen e oxå ett måste för mig :D

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s