Dagen för ingreppet

Nu har vi precis lämnat Abbe på sjukhuset och åkt till Simons farbror och hans familj i Esbo var vi bor. Kirurgen sa att det tar cirka 4-5 timmar med ingreppet + uppvaket, så vi ska försöka vila lite innan vi åker tillbaka. Vi vet ju att han är i trygga händer ❤️

Igår var vi hela eftermiddagen på barnkliniken. Abbe blev undersökt av två läkare, de gjorde bland annat lungröntgen som tyvärr visade att hans högra lunga har börjat samla mera vätska igen, så han fick tillbaka sin medicin vi slutade med för en vecka sen. Såå tråkigt att lungan blivit sämre.. Den blev ju alltså fylld med lymfvätska redan i magen (inte lungsäcken, utan själva lungan) och har sedan dess varit ”dålig”, eller den ser suddig ut på bild säger läkarna. Lite bättre har den nog blivit hela tiden, men det tar tid. De trodde också ett tag att de skulle hamna att ta bort en del av den, men som tur blev det inte så. Nu får vi bara hoppas att medicinen och ballongvidgningen gör att den kan börja repa sig. Det är troligen också på grund av lungan som han andas så snabbt.

Abbe fick i alla fall komma och sova med oss igår och behövde inte stanna kvar på sjukhuset. Så förhoppningsvis blir det bara en natt (inatt) på sjukhuset och då borde också jag få sova där.

image

Det kändes nog så konstigt att komma hit till Helsingfors och barnkliniken igår. Det var som om tiden stått stilla och vi aldrig varit hemma. Man lever som i en liten bubbla när man är på sjukhus. Utanför sjukhuset fortsätter allas liv, men innanför sjukhusets väggar står tiden stilla. Det gör så ont i mig att se alla sjuka barn och deras föräldrar. Vi är ju bara här på besök nu och vet att vi förhoppningsvis får åka hem om nån dag. Men så var inte fallet sist vi bodde här, då visste vi inte när vi skulle få åka hem och allt kändes nog så hopplöst då.

Vi har hunnit bli så bekväma där hemma och ”glömt” bort, eller snarare förträngt, att det här är en del barns och föräldrars verklighet. Det är så orättvist! Jag önskar att inget barn skulle behöva bo på sjukhus. 

image

Annonser

4 reaktioner på ”Dagen för ingreppet

  1. Skönt att ni har Simons farbror där som ni kan vara hos och inte behöver vara ensamma idag medan ni väntar. Hoppas ni får vilat lite nu och håller verkligen tummarna för att ingreppet går bra! Låg faktiskt och tänkte på er mot morgonen när jag var vaken – låter knäppt när jag inte ens känner er och aldrig har träffat er, men er historia har verkligen berört mig och jag hoppas så innerligt att Abbe ska få bli frisk och kry som vilken annan liten bebis med hela livet framför sig! Skulle nog själv inte ha sovit en blund om det varit vi som väntade på ett ingrepp, kan nog inte ens föreställa mig hur nervöst det måste vara! Vilken tur ändå att vi bor här där vi har så bra sjukvård att små sjuka barn kan få hjälp!

    1. Tack för din fina kommentar ❤️ Vi sov faktiskt som stockar alla tre natten innan ingreppet, konstigt nog hehe. Vi behövde ju det så jag är glad att vi fick den sömnen. Och jaa vi är ju såå tacksamma över att bo i Finland och för vår fantastiska sjukvård.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s