Resa med bebis

Vilken härlig dag. Solen värmer så skönt här var jag sitter på vår trappa. Vi har varit iväg och ätit lunch med mamma, pappa och min lillebror och sedan hälsat på (min) fammo och faffa som kommit hem från deras resa i Portugal.

På tal om Portugal så är jag så sugen på att resa någonstans. För någon månad sedan kunde jag absolut inte tänka tanken på att åka iväg, men nu börjar resfebern sakta men säkert stiga igen. Och det finns ju bara ett sätt att bota den på. Det är ju så härligt att ha en resa inbokad att se fram emot.

Jag och Simon har rest väldigt mycket under vår tid ihop, flera gånger per år. Mest har vi varit på solsemester, soldyrkare som jag är (försiktig soldyrkare dock, livrädd för cancer här hej!). Men nu har vi ju en liten kille som såklart ska följa med ifall vi åker, så nu måste vi ju ta en massa saker i beaktande känns det som. Det får inte vara för varmt, det måste vara barnvagnsvänligt, det måste finnas bra sjukhus i närheten (med helst en barnkardiolog på plats ifall något skulle hända), det får inte vara för lång flygresa heller. Så vår favorit Thailand går ju genast bort, även om det är Thailand jag drömmer om och längtar tillbaka till.

Men kanske vi skulle våga oss på Gran Canaria på senhösten, typ november? Dit har vi varit flera gånger så vi känner till det lite. Eller Turkiet? Dit har vi också varit många gånger, men jag vet inte om man vågar resa dit längre?

imageimageSenaste gången vi var på Gran Canaria, i november 2014.

imageimageOch vår senaste resa till Turkiet, i maj 2015, då Abbe redan låg i magen ❤️

Ni som har rest med bebisar får jättegärna tipsa oss 😊 Om bra resmål, hotell och så vidare. Vill förresten också passa på att säga TACK för alla era kommentarer som ni lämnar efter er ❤️

Annonser

3 reaktioner på ”Resa med bebis

  1. Kan vara bra att testa en kortare resa först, vi tog en lightversion i höstas när dottern var drygt 5 månader och var på en dagskryssning till Umeå. Det gick riktigt bra, och till sommaren blir det semester på Öland för vår del. Inte så superlångt bort, men är ändå rätt långt att köra både på finska och svenska sidan + båt över till Stockholm. Vi har varit där 2 ggr tidigare (och det har blivit en favorit dit vi kommer att återvända gång på gång med några års mellanrum – vi som hade roligt åt dem som typ alltid åkte till Kanarieöarna eller något, haha! 😁 Och med det inget illa menat om Gran Canaria!), innan vi fick dottern, så vi känner till ön rätt bra och det känns som en trygghet nu när vi kommer att ha en ettåring med oss. Så jag håller nog med om att det kan vara en bra ide att åka till ett ställe man varit till förr och är bekant med, och spara äventyrslusten och att upptäcka nya platser till kommande resor istället! Hade själv inte haft något emot att åka till något varmt ställe, som t ex Kroatien dit vi också varit 2 ggr och älskar, men min man känner sig inte bekväm med att flyga med ett så litet barn och så är det ju lite osäkert nu också pga allt som händer ute i världen. Hoppas i alla fall att det blir många resor framöver för vi älskar också att resa och vill verkligen visa vår dotter världen – kändes konstigt att vara hemma hela sommaren ifjol när F var nyfödd!

    1. Tack för din kommentar! Låter ju nog klokt att testa med en kortare resa först för att se hur det känns.. Jag är ju mest nervös över flygresan, så kanske vi får ta en liten sväng till Stockholm eller något i sommar med flyg för att se hur det går 😀

  2. Ja, det kan nog vara klokt! Så ser ni hur det går och är mer förberedda inför en ev längre resa sen. ☺ Det kan ju vara bra att veta ifall det blir en fullständig katastrof att resa med sin nya familjemedlem, innan man är på väg någonstans längre bort, så har man ju chansen att vänta lite med en längre resa om det känns att det behövs – eller så går det hur bra som helst och det är bara att tuta och köra! Skulle nog också vara mest nervös inför flygresan, man vill ju inte sitta x antal timmar på ett plan med en gallskrikande unge och en massa arga medresenärer heller… 😯

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s